Vooruitstrevende e-commerce in het Noorden

13 april 2015
Vooruitstrevende e-commerce in het Noorden

Groningen staat bekend als ICT-stad door de innovatieve bedrijven en opleidingen. De komst van zoekmachinegigant Google is niemand ontgaan, maar ook op het gebied van E-commerce is duidelijk expertise te zien.

 

Van de vijf Nederlandse Magento Gold Solution Partners hebben maar liefst drie partijen een vestiging in Groningen. Naast MediaCT en Youwe is vandaag namelijk ook Guapa Media als gold partner benoemd.

Magento is de meest gebruikte opensource webshop software. De Magento Enterprise Edition is dé meest volledige e-commerce oplossing voor bedrijven die klaar zijn om optimaal te profiteren van hun online kanaal. Het combineert een ongeëvenaarde set features met ondersteuning van wereldklasse en vrijwel oneindige flexibiliteit.

Eind 2014 maakte Ecommerce Europe bekend dat e-commerce wereldwijd is gegroeid met 23%, dit komt neer op ruim 1,9 biljoen dollar. Magento ziet dat Nederland een enorme groei potentie heeft en om kwaliteit te waarborgen maakt Magento gebruik van een gedegen partner netwerk, de Magento Gold Solution Partners. Een gold partner wordt een e-commerce partij niet zomaar. Partijen moeten aan kunnen tonen dat ze een gedegen organisatie hebben waar voldoende kennis van het Magento platform aanwezig is om klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Dat Groningen drie van deze Magento Gold Solution Partners heeft zegt veel over de e-commerce kennis die aanwezig is in het Noorden.

Bij de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) worden krachten gebundeld en online kennis gedeeld. Inmiddels zijn er 29 bedrijven lid van de NOO. Mathijs Kok, eigenaar van Guapa Media heeft zich onlangs aangesloten en vertelt “Door samen te werken met andere online ondernemers zijn we in staat kennis te delen, innovatie te stimuleren en Noord Nederland nog meer op de kaart te zetten. Met deze kennis weten we bij Guapa Media als full service e-commerce partner vanuit Groningen klanten door heel Nederland te ontzorgen”. Doordat de nuchtere noordelingen innovatie omarmen en actief kennis delen zal deze groei alleen nog maar voortzetten.  

 

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer

Groningen
050media