Hoger in Google? Klopsoft Websites geeft enkele tips!

04 december 2013
Hoger in Google? Klopsoft Websites geeft enkele tips!

In een vorig bericht op deze website hebben we gesproken over de type zoekopdrachten. Maar wat kan u er nu zelf aan doen om hoger te komen in Google? Klopsoft Websites geeft u graag enkele tips om hoger in Google te komen!

De zoekmachine-optimalisatie uitbesteden is iets wat veel bedrijven doen. Ook de stap naar Google Adwords wordt snel gemaakt. Echter kan u zelf ook enkele eenvoudige handelingen doen om uw bedrijfswebsite hoger in Google te krijgen. Lees daarom dan ook nu onze tips voor hoger in Google. U zult merken dat uw website hoger gaat scoren in Google!

1.         Focus op één zoekwoord per pagina

Google hecht veel waarde aan relevante. Wilt u met een bepaald zoekwoord hoger in Google komen? Dan is het belangrijk om hier op in te spelen. Met de content van de pagina moet u voor Google inzichtelijk maken dat u relevante informatie biedt voor uw bezoeker. Om dit te kunnen doen raden wij aan om een pagina te beperken tot een bepaald zoekterm. Schrijf dus niet de pagina met een focus op meerdere zoekwoorden.

2.         Unieke paginatitel

Maakt u een nieuwe pagina op uw website, zorg er dan voor dat deze een unieke paginatitel krijgt. Deze handeling helpt u bij het verbeteren van de posities op een bepaald zoekwoord. In de paginatitel moet minstens het relevante zoekwoord bevatten.

Wij adviseren u om de meta description van de pagina goed te benutten. Voor het geval u nog niet weet wat dit is, een meta description is een klein stukje tekst dat Google u laat zien in de resultaten. U kunt met een krachtige meta description mensen prikkelen om uw website te bezoeken.

3.         Maak gebruik van zoekmachine vriendelijke Url’s

Om hoger in Google te komen is het belangrijk dat ook de structuur van uw website helder, overzichtelijk en geoptimaliseerd is. Een belangrijk onderdeel hiervan is de URL van uw website. Een voorbeeld van een zoekmachine vriendelijke Url:

http://www.domeinnaam.nl/zoekwoord/

Een dergelijke Url heeft meer potentie om hoger in Google te worden weergegeven. Zorg ervoor dat er geen underscores in de Url staat.

4.         Maak gebruik van de headers in uw content

In de content van de pagina moet u gebruik maken van de headers (H1, H2 en H3). Hierdoor wordt de tekst voor Google en voor uw website bezoeker goed leesbaar. En Google zal aan de hand van deze zoekwoorden in de headers u hoger in Google positioneren.

De H1 kan u beschouwen als de titel van een boek. De titel van een paragraaf is een H2, etc. Let op: Een H1 mag slechts 1 keer voorkomen op de tekst en de volgorde van het inzetten van de headers is ook van belang. Zet u de gehele tekst in de H1, dan zal Google u hiervoor eerder afstraffen dan goedkeuren.  

Tot slot nog enkele kleine tips:

  • Vergeet niet de Alt-tags bij afbeeldingen op een pagina in te vullen
  • Maak geen gebruik van oude technieken als frames
  • Websites gemaakt met flash-bestanden worden niet geïndexeerd door Google
  • Zorg voor een goede interne linkstructuur!

http://www.klopsoft-websites.nl

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer

Arnhem
MV Media

Arnhem
Meijrink