Goed vindbaar in Google met uw website?

01 november 2013
Goed vindbaar in Google met uw website?

Wordt u al goed gevonden in Google? Of denkt u dat uw website daarin nog wel kan verbeteren? Als u beter vindbaar wilt zijn in de zoekmachine, dan zijn er een aantal punten waar u op moet letten. U begint hierbij altijd bij het kiezen van de juiste zoekwoorden voor uw website.

Type zoekopdrachten voor Google

U heeft het wellicht zelfs ook wel gemerkt dat er verschillende soorten zoekopdrachten zijn waarmee internetgebruikers de zoekmachine gebruiken. Elke type zoekopdracht levert andere soorten zoekresultaten op. Binnen het “zoekmachine optimalisatie” - vakgebied zijn er drie categorieën zoekopdrachten: navigationeel (20 -  25% van alle zoekopdrachten), informatief (39-48% van alle zoekopdrachten) en tot slot de transactioneel (30-36% van alle zoekopdrachten).

  • Navigationele zoekopdracht:
  • Dit is een zoekopdracht waarbij gericht gezocht wordt op een specifieke website of specifiek deel binnen een website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zoekopdracht als “Facebook”.

  • Informatieve zoekopdracht:
  • Bij dit type zoekopdracht wordt er gezocht naar informatie. De internetgebruiker wil met dit type zoekopdracht enkel antwoord op een vraag of iets nieuws leren. Hierbij kan u denken aan zoekopdrachten als “Arnhem”.

  • Transactionele zoekopdracht:
  • Zoals de naam in feite al aangeeft, is dit type zoekopdracht gericht op het uitvoeren van een transactie. U kan hierbij denken aan het bestellen van een product. Vaak komt bij dergelijke zoekopdrachten de precieze merknaam of product naam voor. Transactionele zoekopdrachten bevatten woorden als “kopen” of “prijs vergelijken”.

Bij het optimaliseren van een website zal u bij het kiezen van de zoekwoorden rekening moeten houden met hoe internetgebruikers zoeken. Heeft uw bedrijf een webshop? Dan kan u bijvoorbeeld meer richten op de transactionele zoekopdrachten. U wilt dan immers toch goed gevonden worden via Google via merk- of productnamen.

Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het simpelweg makkelijker om dit uit te besteden? Klopsoft Websites staat graag voor u klaar.  Wilt u een afspraak maken hierover in regio Arnhem? Neem dan gerust contact op met ons. Ook kunt u hierover in contact komen met Klopsoft Websites via e-mail, social media of zelfs skype.

Over Klopsoft Website

Klopsoft Websites is een startend internet-/marketingbureau van Linda Klop. Zij heeft in de afgelopen jaren ervaring opgedaan in zoekmachine optimalisatie en andere aspecten van Internet Marketing. Het delen van kennis en ervaringen met anderen is iets wat ze graag doet.

http://www.klopsoft-websites.nl

Bekijk al het nieuws

Offerte aanvragen

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer

Arnhem
MV Media

Arnhem
Meijrink