Festivalwebsite Rotterdamse Schouwburg

Een jaarlijks terugkerend Rotterdams festival met theater, dans en performance in de hoofdrol. Dat is Festival de Keuze. Om het nieuwe seizoen goed aan te kondigen ontwikkelde Slik in samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg de nieuwe festivalwebsite. Een samenwerking die de basis vormt voor een perfecte aansluiting van online én offline communicatiemiddelen. Het resultaat mag er zijn.

Een Rotterdams festival

Sinds 2001 organiseert de Rotterdamse Schouwburg Festival de Keuze. Een festival met een internationaal platform voor nieuw en innovatief theater, dans en performance. Gedreven kunstenaars presenteren hun opvallende en inspirerende werk met als doel iets te zeggen over de wereld. Veel startende kunstenaars die zich tijdens de voorgaande edities presenteerden hebben inmiddels internationale faam bereikt. Denk aan Romeo Castellucci, Young Jean Lee, Béla Pintér en René Pollesch. 

Het festival wordt geörganiseerd door de Rotterdamse Schouwburg en vindt plaats op verschillende locaties in Rotterdam. Denk daarbij aan de Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein, HAL en Arminius.

 

De nieuwe festivalwebsite

De nieuwste editie verdiende een nieuwe website met een sterke presentatie van de voorstellingen én kunstenaars. Het belangrijkste is het bieden van een helder overzicht van het programma. Logisch, want de website is erop gericht om zoveel mogelijk bezoekers te trekken naar de verschillende voorstellingen.

Om een helder overzicht te bieden realiseerden we het programma in een filterfunctie. Bezoekers krijgen op de homepage direct een overzicht van alle voorstellingen. Daarbij kunnen ze filteren op dag of voorstelling. En omdat we te maken hebben met kunstprojecten, laten we de beelden voor zich spreken. Het filter geeft bezoekers de mogelijkheid om het programma op verschillende manieren te bekijken: per dag, alleen de voorstellingen of een combinatie. Ook is het mogelijk om in plaats van beelden een list view te bekijken. Om de site dynamisch te maken, werkten we met effecten zoals parallax.

Via het beheersysteem WordPress kan de Rotterdamse Schouwburg zelf het programma bijwerken. En natuurlijk is de website responsive voor een perfecte presentatie op tablets en smartphones.

 

http://slik.eu/klant/rotterdamse-schouwburg-festival-de-keuze

Bekijk alle cases

Offerte aanvragen

Delen:

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer

Rotterdam
OXO-Media