ByteRyte website-upgrade

Byte Ryte vroeg mij om deze mooi ontworpen tweetalige website exact zo om te zetten van Joomla 1.5 naar de stable LTS Joomla versie 2.5. De cartoons en kleurgebruik zijn prachtig op elkaar afgestemd. Deze website is weer helemaal updated door WebsiteMet.nl. Het ontwerp en navigatie zijn exact hetzelfde gebleven.

Byte Ryte is gespecialiseerd in:

  • het schrijven van gebruikershandleidingen, instructies, en procedures
  • het ontwikkelen en uitwerken van systeemdocumentatie voor ontwerpers, ontwikkelaars en programmeurs
  • het stroomlijnen van informatie- en documentatieprocessen
  • het automatiseren van Word- en PDF-documenten

De extensie Joomfish (meertaligheid)  was niet meer nodig; Joomla 2.5 is standaard meertalig. Toch bleek de upgrade een intensieve klus omdat de migratie tools niet exact alle verwijzingen, linkjes 'foutloos' konden migreren. Maar, voor elk probleem is een oplossing.

De keuze om Joomla 3 voortaan in te zetten bij een upgrade (of migratie) wordt vanzelfsprekend. Het ging hierbij echter om versie Joomla 1.5. Er was op dat moment nog geen migratietool die kon migreren van 1.5 naar 3, sinds kort wel. Toch blijft het onzeker of de bronsite voldoet aan de manier waarop de migratie tool werkt. Verschillende oneigenlijke/afwijkende of verkeerde instellingen in Joomla 1.5 of 2.5 kunnen een migratie in de war sturen, zeker naar mate de extensies gecompliceerder zijn. Maar alle problemen zijn op te lossen.

Nieuwe Joomla-websites worden standaard geleverd door Website Met Joomla 3 mits alle extensies voorhanden zijn.

LTS = Long Time Service (of Support). Voor Joomla 2.5 geldt deze tot april 2014. Voor meer info zie websiteonderhoud joomla-updates.

http://www.byteryte.nl/

Bekijk alle cases

Offerte aanvragen

Delen:

Plaatsen in de buurt

Bureaus in de buurt meer